Escola Doctor Trueta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home


Correu electrònic

CANTATA "EL NEN TRAPELLA"

El passat 22 de Maig, les nenes i els nens de 4t vam actuar a l'Atrium presentant "El nen trapella", una Cantata de Dani Coma. Es tracta d'una activitat que compartim un total de 12 escoles de Viladecans, que preparem les cançons i els moviments cadascuna al nostre centre per després ajuntar-nos durant 3 dies i cantar-les a les nostres famílies.

Aquest any ho fem fet acompanyats de música en directe i de l'actuació de la Laia i la Sarai, tots ells, mestres de l'Ateneu de les Arts de Viladecans. En algunes actuacions, han format part de la banda alguns mestres de música de les escoles participants.

Un projecte el del Cantem Junts que ja fa molts anys que dura i que emociona a infants i famílies. Us enllacem algunes imatges i el reportatge que en va fer Viladecans Tv.

 
Correu electrònic

3r - ANEM AL MUSEU DE LA MÚSICA DE BCN

Les nenes i els nens de 3r i 4t hem visitat el Museu de la Música de Barcelona per aprendre "Com s'inventen els instruments".

El Museu està situat al costat de L'Auditori (C/Lepant, 150) i els instruments estan exposats com joies, perquè de fet ho són.

Hem vist instruments mooolt antics, d'altres que són experiments d'alguns luthiers, n'hi havia de tots els continents... 

Les monitores de l'activitat ens han fet pensar i hem contestat a totes les preguntes que ens feien.

Al final de la visita hem pogut tocar una guitarra espanyola, una acústica, una elèctrica, un violoncel, una arpa, un orgue de vent i instruments de percussió de Corea.

Tot plegat, ha resultat divertit i educatiu.

Cliqueu sobre la imatge per veure'n més

 
Correu electrònic

5è - TASTET D'INSTRUMENTS

Després de treballar els obstinats rítmics, les frases musicals, el concepte de "solo" i el valor dels silencis... amb diferents instruments a l'aula de música, hem anat a l'Ateneu de les Arts de Viladecans a posar-ho en pràctica en grups reduïts. 

Hem pogut construir des de cero un fragment de cançó. Primer hem aprés els patrons rítmics i melòdics que hauríem d'interpretar i després hem anant començant esglaonadament fins tocar tothom alhora. Hem pogut tocar bateria, baix, guitarra espanyola, guitarra elèctrica, teclats, congues, caixa flamenca... i cantar. Al següent àlbum ens podeu veure en acció.

Cliqueu sobre la imatge per veure'n més

 
Correu electrònic

LA BATERIA DEL ROC

Fa uns dies, vam viure una experiència molt especial a música. El Roc, alumne de 3r, va portar la seva bateria i, ell sol, la va muntar a l'aula. L'hem pogut tenir a l'Escola durant tres dies. Durant aquest temps, alumnes de diferents cursos han pogut conèixer de prop aquest instrument de percussió, la seva història, les seves parts... i fins i tot, agafar les baquetes i tocar-la. També han fet preguntes al Roc en veure que, tot i ser petit, ja demostra un nivell d'execució excel·lent.

Us enllacem imatges de tots els nens i nenes que van passar per l'aula durant els tres dies que vam tenir-hi la bateria.

Cliqueu sobre la imatge per veure'n més

 

 
Correu electrònic

1r - UNA SORTIDA AMB MOLT DE RITME

Les nenes i els nens de 1r hem anat a l'Atrium de Viladecans a gaudir amb el percussionista Martí Soler de l'audició participativa "El ritme i la llum". Escoltant músiques i instruments de diverses procedències, hem pogut veure la manera com diferents cultures s'han anat trobant al llarg de la història. Hem conegut instruments d'altres països i descobert noves sonoritats, mentre observàvem i participàvem amb el Martí.

Us enllacem algunes imatges d'aquesta activitat.

 


Pàgina 1 de 6