Escola Doctor Trueta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home


Correu electrònic

3r - MUSEU DE LA MÚSICA

L'alumnat de 3r hem visitat el Museu de la Música de Barcelona. Ens ha resultat molt útil per descobrir instruments que no coneixíem i observar de prop tots aquells dels què hem parlat a l'aula. A més, hem tingut l'oportunitat de tocar-ne alguns com la guitarra elèctrica, el teclat, el violoncel i l'arpa.

Cliqueu sobre la imatge per veure'n més

 
Correu electrònic

1r - ELS RITMES DEL MÓN

El dia 10 de Novembre, les nenes i els nens de 1r hem anat a l'Atrium de Viladecans a gaudir de l'audició "Els ritmes del món", ofertada per l'Ajuntament i l'Ateneu de les Arts. Els músics Martí Soler i el David Garriga ens han fet viatjar pel món descubrint un munt d'instruments de percussió. Hem après que n'hi ha de tres tipus: els que es piquen, els que es sacsegen i els que es freguen.

Hem escoltat com sonen instruments dels cinc continents:

  • D'Europa: el tabal i el pandero quadrat.
  • D'Àsia: el gong i el bol tibetà.
  • D'Àfrica: el djembé i la darbuka (o derbake).
  • D'Amèrica: el surdo, les claves, l'agogó, el "cajón".
  • D'Oceania: el pal de pluja, la capsa de trons, l'oceandrum, l'aigua (ens han explicat que la gent fa ritmes percudint directament sobre l'aigua del mar).

A continuació us deixem unes imatges i algun vídeo d'aquesta activitat:

Cliqueu sobre la imatge per veure'n més
 
El Roc comparteix escenari amb el seu pare (el Martí)

 

Els mestres també hem pogut col·laborar

 

 
Correu electrònic

4t - CANTATA PER UNA TORTUGA

El passat 6 de Juny, les nenes i els nens de 4t van participar a l'activitat "Cantem Junts", organitzada per l'Ajuntament de Viladecans, l'Ateneu de les Arts i els mestres especialistes de música, que es va celebrar a l'Atrium de Viladecans. Enguany, hi han pres part 13 escoles de la ciutat, amb gairebé 650 infants que, repartits en tres dies i acompanyats de música en directe, han interpretat la "Cantata per una tortuga" de Dani Coma. Un total de nou cançons que han treballat durant el curs a l'aula.  

 

 
Correu electrònic

2n - DANSEM JUNTS 2016

El dia 1 de Juny va tenir lloc a l'Ateneu de les Arts de Viladecans la segona trobada escolar de danses de Viladecans i Gavà, el "Dansem Junts". Enguany, hi han participat onze escoles de Viladecans i dues de Gavà. Cada grup ha ballat dues danses: una col·laborant amb una altra escola i el Patatuf, que han ballat tots els nens i nenes (més de 650).

 
Correu electrònic

3r - MUSEU DE LA MÚSICA

Els nens i nenes de 3r hem visitat el Museu de la Música de Barcelona.

Hem anat en tren des de Viladecans fins a Clot-Aragó i allà hem fet transbordament al metro, per arribar a Glòries. En sortir hem vist la torre Agbar, el Mercant dels Encants, el Museu de Disseny de Barcelona, i, fins i tot, la Sagrada Família o les Torres Mapfre perduda entre els edificis de la ciutat comptal.

Després de reposar forces amb un bon esmorzar, hem començat la visita al Museu de la Música. La Núria i el Pep ens han fet de guies i ens han explicat "Com neixen i creixen els instruments musicals". Ha estat una explicació molt interessant, plena de detalls curiosos i d'altres que ens feien recordar la feina feta a l'aula. Els instruments estàn exposats dins de vitrines, amb una il·luminació preciosa que els fa lluir com el que són: veritables obres d'art, joies de gran valor.

Cap al final de la visita, hem pogut tocar un piano, un arpa, un violoncel, una guitarra elèctrica i un orgue. Ha estat un dels millors moments del dia.

Us enllacem algunes imatges de com ha anat la sortida. Podeu dir-nos què us semblen o com ho heu passat afegint un comentari.

 

Feu clic a la imatge per veure més fotografies

 


Pàgina 2 de 5