Escola Doctor Trueta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Educació Musical Cantània - Babaua Les desventures de Mimí
Correu electrònic

CANTÀNIA 2016 - BABAUA: LES DESVENTURES DE MIMÍ

Ja hem estrenat la CANTÀNIA "BABAUA: LES DESVENTURES DE MIMÍ". Ha estat una experiència fantàstica, plena de màgia i emoció. Ha estat un treball de molt mesos i el resultat ha sortit rodó! Felicitats nois i noies!

Tot seguit en podeu veure les fotografies.

Fotos de la Cantània

El dia 9 de Maig de 2016, a les 16:30h, l'alumnat de 6è de l'Escola anirem a L'Auditori de Barcelona a participar en l'activitat de la Cantània. Aquesta cantata serà cantada també per uns 42.000 nens i nenes de 3r a 6è de Primària durant els mesos d'abril, maig i juny de 2016 a L'Auditori de Barcelona, El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat, Vic, Vilafranca del Penedès, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Brussel·les (Bèlgica), Biefeld (Alemanya), Koblenz (Alemanya) i Neustadt (Alemanya).

 

Abans d'explicar-vos l'obra que interpretarem, podeu visionar aquest vídeo on coneixereu de més aprop què és la Cantània.

 

També podeu mirar alguns documents que van preparar els companys i companyes de la nostra escola que van fer la Cantània l'any passat, i van publicar a la revista especialment pensant en vosaltres.

 

L'Argument de "Babaua: Les desventures de Mimí"

 

La Mimí és una joveneta càndida i innocent, que viu preocupada pel seu aspecte, per la seva coqueteria. Amoïnada per la dificultat de trobar promès, desencisada perquè cap dels seus pretendents no li fa el pes, Mimí rebrà l'ajuda de Cupido. Un Cupido múltiple, que li ofereix un pacte ben original: ajudar-la a trobar l'home dels seus somnis, si ella accepta fer un fascinant viatge pel temps i l'espai. Un viatge que permetrà la Mimí conèixer personatges i esdeveniments que han tingut una importància capital en l'evolució tecnològica de la humanitat. D'aquesta manera, Mimí descobrirà el gust per l'aprenentatge, deixant de banda les banalitats supèrflues que l'havien preocupat fins topar-se amb Cupido. I, tot aprenent, Mimí entendrà que el veritable amor està íntimament relacionat amb la voluntat d'estimar, més que no pas amb la facultat de seduir.

 

La composició musical ha estat a càrrec de Jordi Domènech, del text se n'ha encarregat en Pere Riera, la direcció musical la duran a terme el Josep Prats i l'Elisenta Carrasco; i de la direcció escènica n'és responsable l'Ignasi Tomàs. Si voleu conèixer-los una mica, us convido a llegir les seves biografies i entrevistes

Podeu practicar les cançons de la Cantània amb el dossier que fem servir a l'aula, amb el text complet , amb la música, amb les partitures i amb els moviments escèncics. Us recomano que utilitzeu el WIX que ha fet la Cristina Muñoz, mestra de l'escola El Garrofer de Viladecans. També, si ho preferiu, podeu fer servir els vídeos que ha fet la mestra Noemí Fernández per tal d'ajudar al seu aprenentatge. El que veieu a sota no és només un vídeo, sino una llista de reproducció, on podeu anar triant les diferents cançons que ja estem treballant a l'aula.

 

 

Us convido a fer comentaris de quines són les vostres impressions, com anem avançant en l'aprenentatge, de quines dificultats us trobeu, de quins trucs feu servir per estudiar o de quins materials heu trobat relacionats amb la Cantània.

Gaudiu-ne molt, treballeu dur, que veureu que passa molt ràpid però ho recordareu tota la vida.

 

Comentaris   

 
#7 Irene 6eB 16-05-2016 14:58
Va ser una experiència única. Vaig tenir moltes emocions aquell dia. Va ser impressionant :-)
Citar
 
 
#6 Laura Moyano 11-05-2015 17:53
M'encanten les cançons, es nota que estan molt ben treballades :lol: . Espero que arribi ja el dia de la Cantània!! :D :D
Citar
 
 
#5 Patricia Cabrerizo 29-04-2015 13:38
M'agrada molt, els vídeos són molt macos i estan molt ben fets :P :P :lol: :roll:
Citar
 
 
#4 Andrea García 11-04-2015 14:29
M´agrada molt les cançons molt divertides. :-)
Citar
 
 
#3 Neus García 05-04-2015 14:30
M'agrada molt perquè hi ha cançons que són animades i hi ha cançons que no són animades però, no t'aburreixes. ;-) :P
Citar
 
 
#2 Violeta Rodríguez 6è 31-03-2015 10:29
Són molt divertits els moviments =D
Citar
 
 
#1 Judit Mejías 6é 20-12-2014 10:59
:-) :-) M'encanta el videos son molt macos :-) :-)
Citar
 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar